Perheelle

Lahjat perheelle

Täältä löydät äidille, isälle, veljelle tai siskollesi hienoja lahjoja. Me toivomme että jokainen suomalainen saavat mahdollisuuden tuoda perheenjäsenille erikoisen tai hauskan lahjan syntymäpäivänä, rippilahjaksi tai joululahjan.

Joululahjan ostaminen perheenjäsenelle

Joulu on rauhoittumisen aikaa, jolloin unohdetaan arjen huolet ja keskitytään nauttimaan perheen ja läheisten seurasta, avataan paketteja ja syödään hyvää ruokaa. Kynttilät loistavat ja ilmassa on joulukuusen havuinen joulun tuoksu.
Lahjojen antamisella on pitkä traditio, kuten myös joulupukilla, joka tuo lahjat ja varmistaa vielä, että kaikki lahjojen saajat ovat muistaneet olla kiltteinä kuluneen vuoden aikana, että läksyt on luettu ja vanhempia kuunneltu. Sen jälkeen on lahjojen jakamisen vuoro, jolloin kaikki lapset rauhoittuvat innoissaan odottamaan ja kuuntelemaan, jotta kuulisivat, kun joulupukki alkaa lukea paketeista nimiä, jotta kuulisi ovan nimensä ja saisi juosta hakemaan oman lahjansa. Lapsen ilon näkemisestä nauttii myös jokainen vanhempi.
Joulu ja kaikki sen ympärille rakennettu idylli ei kuitenkaan synny itsestään ja moni meistä tuskailee joulustressin keskellä, kun siivous, leipominen, lahjojen ostaminen ja kodin koristeleminen pitää saada valmiiksi ennen tärkeää juhlaa.
Moni kokee stressaavimpana asiana joululahjojen ostamisen, vaikka ajatus antamisesta ja saamisesta onkin kaunis. On mietittävä sopivia lahjoja lapsille, elämänkumppanille, vanhemmille (ädille, isälle) ja appivanhemmille. Monet ovat vähentäneet lahjojen otsamista aikuisella iällä, mutta lahjojen saamisella on äärimmäisen suuri merkitys etenkin perheen pienimmille lapsille, joille joulupukin tulo on jotain, mitä odotetaan koko vuoden ajan.
Jouluostosten tekoa helpottaa huomattavasti, jos ostat lahjasi Internetistä. Tällöin sinun ei tarvitse juosta ruuhkassa ja etsiä tuotteita ympäriinsä. Avaat vain tietokoneen ja saat etsiä sopivia lahjoja omalla kotisohvallasi. Lahjat myös toimitetaan sinulle joko lähipostiin tai jopa kotiovelle saakka. Internetistä löydät helpommin hyviä lahjavinkkeja ja saat enemmän yksityiskohtaista tietoa jokaisesta tuotteesta. Internetistä ostamalla vältät myös liikkeiden joulua edeltävät hinnankorotukset.
Lasten lahjojen ostaminen on yleensä helppoa, sillä he pitävät yleensä kaikenlaisista leluista. Asiaa helpottaa vielä vanhempien kanssa kirjoitettu kirje joulupukille, jonka avulla vanhemmat helpommin löytävät lasten toivelahjat. Pehmeät paketit eivät ole kovin mieluisia varsinkaan perheen pienimmille lapsille.
Haastavaa on löytää lahja teinille, koska heidän toiveensa on monesti sellaisia, joiden päälle ei vanhemmat ymmärrä mitään. Heiltä kannattaakin kysellä toiveita etukäteen tai katsella tuotteita yhdessä Internetistä hyvien lahjaideoiden saamiseksi. Varsinkin vaatteiden ostamista ilman teinin antamia neuvoja kannattaa välttää.
Lahjan ostaminen omalle kumppanille tuo jouluun oman jännityksensä, sillä vaikka toisen tunteen usein paremmin kuin omat taskunsa, voi olla vaikea löytää lahjaa, jonka toinen todella haluaa. Tulee muistaa, että lahjan täytyy olla ostajansa näkoinen ja sen tulee osoittaa, että ostaja on ajatellut lahjan saajaa.
Kaiken stressin ja tuskailun jälkeen on joulu varmasti vuoden kaunein perhejuhla, jolloin kaikki tuntevat lähimmäisen rakkauden ja nauttivat yhdessäolosta, rauhasta ja rakkaudesta. Jokainen meistä, vauvasta vaariin, nauttii joulun tunteesta, kun arki on kaukana ja kaikilla hyvä mieli.

Joululahjat:

MiehelleNaiselleÄidilleIsälleVeljelleSiskolleLapsille